Ordliste af teleskoper

Når du træder ind i alle nye områder af videnskab, finde du næsten altid dig selv med et forbløffende nyt sprog af tekniske termer til at lære, før du kan konversere med eksperterne. Dette er sandt i astronomi vilkår, der refererer til kosmos og udtryk, der beskriver værktøjerne af handelen, den mest udbredte er teleskopet. Så for at få os ud af første base, lad os definere nogle af de nøglebegreber, der vedrører teleskoper til at hjælpe dig med at være i stand til at tale med dem mere intelligent.

Det første område af specialisering i teleskoper har at med typerne af teleskoper mennesker bruge. De tre design af teleskoper, som de fleste mennesker bruger er refraktor, reflektoren og Schmidt-Cassegrain teleskop.

* Refraktor teleskopet bruger en konveks linse til at fokusere lyset på okularet.

* Teleskopet har en konkav linse, hvilket betyder, at det bøjer i. Det bruger spejle til at koncentrere det billede, du til sidst Se.

* Schmidt-Cassegrain teleskopet bruger en involveret system af spejle til at fange det billede du ønsker at se.

* En Lupbrille bruger et sæt af teleskoper monteret og synkroniseret så dit udsyn til himlen er 3-D.

Ud over de grundlæggende typer henvise andre vilkår til dele af teleskopet eller videnskaben bag hvordan teleskoper virker.

* Collimation er et udtryk for hvor godt tunet teleskopet er at give dig en god klart billede af hvad du kigger på. Du ønsker dit teleskop med god collimation så du ikke får et falsk billede af det himmellegeme.

* Blænde er en fancy ord for hvor stor linse af dit teleskop er. Men det er et vigtigt ord for blænde af linsen er nøglen til hvordan magtfulde dit teleskop er. Forstørrelse har intet at gøre med det, hele i blænde.

* Focuser er de boliger, der holder okularet af teleskopet, eller hvad du vil se gennem, på plads. Focuser har at være stabil og i god vedligeholdelsesstand for dig at have et billede, du kan stole på.

* Montere og kile. Begge disse termer henviser til stativ dit teleskop sidder på. Mount er den faktiske stativ og kile er den enhed, kan du vedhæfte teleskopet til mount. Mount og Kilen er der til at hjælpe dig med en overlegen visning session og holde din dyre teleskop sikkert fra et fald.

* En Altazimuth Mount refererer til stativ af teleskopet, der holder enheden på plads og gør det nyttigt under en stjerne stirrede session. Altazimuth munden tillader teleskopet til at flytte begge vandret (som er Azimut) og lodret. På denne måde har du hele spektret at se på tingene tæt på horisonten eller direkte overhead.

* Coma har en anden betydning end den vi er vant til, og det er en god ting. Koma er området sløret på din udsigt gennem teleskopet ydre fælge. Hvor stor koma er og hvilket omfang den forstyrrer din visning vil have er vigtigt at effektiviteten af dine telesscope.

* Planisfære. Et fancy ord for et stjernekort. Det er intet mere end et detaljeret kort over hvor alt er i kosmos og hvordan man finder den stjerne du ønsker at studere ved at indtaste ud af kendte stjerner eller mindre.

* Barlow. Dette henviser til en specialiseret type af linse, som du kan købe for at forbedre forstørrelse af dit teleskop.

Disse er blot nogle af de grundlæggende begreber i kikkert operation. Vi tog bevidst dem du har ved for at diskutere teleskoper intelligent. Men din uddannelse i de mere komplekse aspekter af astronomi og teleskop design og drift vil gå så længe du er en elsker af astronomi, som vi håber er for resten af dit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.