Hvad er et selskab?

De fleste virksomheder starter ud som en lille virksomhed, ejet af en person eller af et partnerskab. Den mest almindelige type af virksomheder, når der er flere ejere er en corporation. Loven ser en corporation som ægte, levende person. Som voksen, er en corporation behandlet som en særskilt og selvstændig person, der har rettigheder og ansvar. En corporation “fødselsattest” er den juridiske form, der er gemt med statssekretær i den stat, hvor corporation er oprettet, eller indarbejdet. Det skal have en juridisk navn, ligesom en person.

En corporation er adskilt fra dens ejere. Det er ansvarlig for sin egen gæld. Banken kan ikke komme efter aktionærerne, hvis en virksomhed går konkurs.

En corporation udsteder ejerskab andel til personer, der investerer penge i virksomheden. Disse ejerandele er dokumenteret af aktiecertifikater, som angiver navnet på ejeren og hvor mange aktier ejes. selskabet har til at registrere, eller liste, over hvor mange aktier enhver ejer. Ejere af en corporation er kaldet aktionærer, fordi de ejer aktier udstedt af selskabet. En andel af bestanden er en enhed af ejerskab; hvor meget en aktie er værd, afhænger af det samlede antal aktier, som virksomheden spørgsmål. de yderligere aktier en virksomhed problemer, jo mindre procentdel af samlede egenkapitals hver aktie repræsenterer.

Stock aktier kommer i forskellige klasser af materiel. Foretrukne aktionærer er lovet en vis mængde af kontant udbytte hvert år. Fælles aktionærer har størst risiko. Hvis en corporation ender i finansielle problemer, har det forpligtet til at betale sin gæld først. Hvis nogen penge tilovers, så går pengene første til de foretrukne aktionærer. Hvis noget er tilovers efter at, fordeles pengene til de almindelige aktionærer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.