Sådan sikre du at dine tænder holder hele livet

De fleste mennesker ved at de tænder vi har nu skal holde hele livet. Men i en tid hvor vi spiser mere og mere sukker, og generelt også drikker genstande såsom cola, kan ens tænder i længden virkelig tage skade. For at undgå skader på emaljen, som kan føre til misfarvninger og huller, ved de størstedelen af mennesker godt man skal børste tænder to gange dagligt. Men dette skal anses som at være minimum, der er også nogle andre ting du kan være opmærksom på. For at sikre en lang holdbarhed på dine tænder.

Find den rigtige tandbørste

At børste tænder to gange dagligt, ved alle er anbefalingen. Men hvilken tandbørste du børster tænder med kan gøre en stor forskel, for resultatet på tænderne i længden. For at få det bedste resultat, er der mange tandlæger som anbefaler en elektrisk tandbørste, men også på disse kan der være markant forskel. Derfor kan du læse en elektrisk tandbørste test, for at finde den som er vurderet til bedst at kunne fjerne bakterier og plak fra dine tænder. Du kan generelt også på testoverblikket.dk, danne dig et indtryk af hvad der er bedst i test.

Vær opmærksom på hvilke drikkevarer du indtager

Ikke alle drikkevarer er lige gode for tænderne. Blandt andet kan drikkevarer som cola være rigtigt skidt, idet det går ind og slider på tændernes naturlige emalje. Dette gør der nemmere kommer huller og misfarvninger på tænderne. Så hvis man i stedet vil gøre noget godt for ens tænder, skal man tænke på at drikke produkter som er rige på kalk, dette er især mælk der tænkes på. Hvis man alligevel vil forkæle sig selv en smule, kan man fx tage et glas kakao i stedet for en sodavand.